• Skandionkliniken söker sjukhusfysiker

 • Skandionkliniken, med säte i Uppsala, är Nordens första moderna klinik för strålbehandling med protoner. Kliniken har varit i drift sedan augusti 2015, och är fortfarande I en stark utvecklingsfas, och behandlar för närvarande patienter i två behandlingsrum. Skandionkliniken ägs och drivs av Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling, bakom vilket står de sju landsting/regioner som har universitetssjukhus. Verksamheten vid Skandionkliniken drivs enligt en distribuerad modell. Det betyder att det förberedande patientarbetet och uppföljningen sker på något av de sju universitetssjukhusen, medan strålbehandlingen ges vid Skandionkliniken i nära samarbete med hemmakliniken.

  På Skandionkliniken tjänstgör för närvarande drygt 40 medarbetare, varav av sex är sjukhusfysiker. Utöver de fasta sjukhusfysikerna tjänstgör ett antal rotationsfysiker under längre eller kortare perioder som har sin ordinarie anställning vid ett av universitetssjukhusen. Övriga medarbetare är specialistsjuksköterskor, läkare, undersköterskor och administrativ personal. I verksamheten ingår ett hotell, Hotel von Kraemer; där patienter som kommer för behandnling utifrån landet kan bo. Hotell och restaurang är även tillgängligt för allmänheten.

  Arbetsuppgifter
  Som sjukhusfysiker arbetar du med att utveckla och kvalitetssäkra den kliniska strålbehandlingsprocessen. Du bör vara intresserad av att arbeta med kvalitetssäkring i praktik och teori, relaterat till bland annat stråldosimetri, geometri, dosplanering och dosberäkningar, bildgivande system samt integrationen mellan olika system. Du deltar i den dagliga patientverksamheten och i utvecklingsarbetet för att göra det tekniskt och praktiskt möjligt att behandla olika patientkategorier.

  Kvalifikationer
  Vi söker en legitimerad sjukhusfysiker med omfattande erfarenhet av strålbehandling. Eftersom vi arbetar i nära samarbete med landets sju universitetssjukhus behöver du ha lätt för att samarbeta, skapa delaktighet och engagemang både bland kollegor och patienter. Tidigare erfarenhet av protonstrålbehandling, forskarutbildning, programmering och registrering som specialist är meriterande. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

  Anställningsvillkor
  Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Du kommer att arbeta i ett skiftschema med varierande arbetstider mellan 07:00 och 20:30, vanligtvis med ett kvällspass per vecka. Vi arbetar med ständiga förbättringar med målet att Skandionkliniken ska vara en attraktiv arbetsplats; för närvarande testas en modell där medarbetarna ges möjlighet att jobba på distans en dag per vecka.

  Förmåner
  Friskvårdsbidrag och fri läkarvård. För medarbetare med 5 mil eller längre, enkel resa till arbetet, utgår ett resebidrag på 1000 kr vid heltidstjänstgöring. Möjligheter ges till deltagande i kurser och konferenser både nationellt och internationellt.

  Frågor besvaras av chefsfysiker, Alexandru Dasu, mobil: 070-202 47 64.

  Fackliga företrädare vid Skandionkliniken

  Intervjuer kan ske löpande så tveka inte att skicka in din ansökan snarast.

  Sista ansökningsdag 2019-02-17