Om coronaviruset

• Till dig som får behandling vid Skandionkliniken

Kom inte till kliniken vid minsta nytillkomna symtom på förkylning eller influensa:
    hosta, feber, huvudvärk, halsont, muskel- och ledvärk, diarré.
    Ring vår reception: 018-495 80 00

Det är viktigt att du som får protonstrålning skyddar dig från att bli sjuk. Om du skulle få en coronainfektion kan din behandling komma att avbrytas. För att undvika att du blir smittad är det viktigt att du tänker på detta under kommande veckor:

• Vi rekommenderar att du som bor på Hotel von Kraemer under behandlingen inte åker hem på helgerna.

• Om du ändå åker hem, tänk på att välja ett färdsätt där du kan vara så isolerad som möjligt, till exempel egen bil eller taxi.

• Begränsa dina kontakter med andra. Undvik folksamlingar som kan uppstå i exempelvis kollektivtrafik, affärer, gym eller andra offentliga lokaler. Handla och gör ärenden när det är så lite personer som möjligt i rörelse eller – ännu hellre – be om hjälp med detta.

• Även vänner kan smitta, se till att du träffar så få personer som möjligt. Du behöver dock inte isolera dig helt. Ta gärna utomhuspromenader tillsammans med andra, men håll ett avstånd på två meter.

• På Skandionkliniken vill vi ha så få personer som möjligt i vårt väntrum/entrétorg. Därför får endast en anhörig följa med till behandlingen.

Ta hand om dig och tveka inte att fråga i receptionen om det är något du undrar över. Vill du ringa är telefonnumret 018-495 80 00.

Läs och skriv ut denna information som pdf