Boende och miljö

 • Att miljön är viktig för vår hälsa finns det mycket forskning som visar. Det tog man fasta på när Skandionkliniken skulle byggas. Visionen var att skapa en atmosfär där människor trivs och kan slappna av. En klinik olik vanliga vårdmiljöer .

  Skandionkliniken
  Resultatet blev ett hus med mycket naturmaterial – trä, sten och textil. På bottenvåningen finns ett entrétorg som inte liknar ett vanligt väntrum. Det är luftigt och ljust med bekväma möbler. Där kan patienter och anhöriga läsa tidningar, lägga pussel eller vila i den Japaninspirerade innergården som ligger i anslutning. I Entrétorget finns också en lekhörna för barn.

  Behandlingsdelen, där undersökningar och behandlingar utförs, har en skarp färgsättning där kulörerna både harmonierar och krockar.

  Hotel von Kraemer
  På våning 2-4 ligger Hotel von Kraemer där många av Skandionklinikens patienter bor och äter sina måltider. Även i denna del av huset är miljön behaglig och avslappnad, med flera salonger som fungerar som vardagsrum för gäster som stannar under längre perioder. Hotellets gäster har också tillgång till en takterrass som ligger högst upp i huset.

  Även gäster som inte är patienter och anhöriga är välkomna att bo på Hotel von Kraemer och äta i restaurangen von Kraemers Matsal.

  Är ni en barnfamilj har ni möjlighet att bo på Ronald McDonald Hus som ligger nära Skandionkliniken.