Skip to main content

Kjell Bergfeldt ny verksamhetschef

Kjell Bergfeldt tillträder den 1 mars tjänsten som verksamhetschef för Skandionkliniken i Uppsala. Han kommer närmast från Regionalt Cancercentrum Stockholm Gotland där han arbetat som verksamhetsutvecklare med ansvar för den regionala cancerplanen.

– Cancervården fortsätter sin snabba utveckling där jag ser Skandionkliniken som en viktig komponent. Det ska bli mycket spännande att ta mig an denna uppgift och kunna fortsätta arbetet med att etablera klinikens verksamhet i den svenska cancervården. Jag brinner särskilt för frågor kring jämlik vård, forskning-utveckling och patientsäkerhet.

Kjell Bergfeldt har en lång erfarenhet av cancervård och av att utveckla sjukvårdsorganisationer. Han har tidigare arbetat som biträdande verksamhetschef vid onkologkliniken på Karolinska universitetssjukhuset och som överläkare inom gynekologisk onkologi på Radiumhemmet i Solna.

– Jag är mycket glad över att Kjell Bergfeldt börjar hos oss på Skandionkliniken. Hans patientfokus och gedigna erfarenheter kommer att vara viktiga bidrag i klinikens utvecklingsarbete, säger Peter Daneryd, förbundsdirektör Skandionkliniken.

  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt fält